3de Kleuterklas

Welkom in de derde kleuterklas!

Ik ben juf Rosalie, de juf van de oudste kleuters.

In de derde kleuterklas worden de kinderen voorberied om weer wat zelfstandiger te gaan werken, om verantwoordelijk te zijn voor hun eigen materiaal.

Zowel op vlak van wiskunde, voorbereidend lezen en schrijven, werkhouding, logisch inzicht en fijne motoriek, bereiden wij hen voor op een vlotte en makkelijke overgang naar het eerste leerjaar.

In de derde kleuterklas gebruiken wij dezelfde pictogrammen als in het eerste leerjaar. Ook de symbolen van de kleuters zijn de eerste woordjes die worden aangeleerd in het eerste leerjaar.

Wij doen verschillende activietiten samen met de andere kleuterklassen maar ook met het eerste leerjaar.

Na de paasvakantie gaan de kleuters ook elke week een half uurtje naar het eerste leerjaar. Zo ervaren de kleuters hoe het is om op hun eigen bankje te zitten. Zo kunnen ze ook al wennen aan hun nieuwe juf.

Op het einde van het schooljaar studeren wij ook af van de kleuterschool. Dit is toch wel een speciaal en belangrijk moment voor de kapoenen en hun ouders.

Laten we er samen voor zorgen dat zowel wijzelf als de kinderen met plezier terugdenken aan hun kleuterjaren en aan het moment dat ze overgaan van de kleuterschool naar de lagere school.

Vanaf dit jaar is Pompom onze klaspop/ Samen met hem werken wij rond verschillende thema's doorheen het jaar

Groetjes van de oudste kleuters en hun juf,
Juf Rosalie