2de Leerjaar

Hallo iedereen,

Ik ben juf Elke en ben voor 4 dagen van de week de juf van het tweede leerjaar. Hoe ziet een week in het tweede leerjaar er uit?

  • Op maandag gaan we zwemmen! We oefenen eerst wat in het ploeterbad, maar het duurt niet lang of we zijn echt aan het zwemmen.
  • Op dinsdag is er turnen in de sporthal van Beersel. We worden gebracht door een bus.
  • Op woensdag komt juf Kristien in onze klas en werken we muzisch (een gedichtje, een liedje of wat anders).
  • Donderdag hebben we een volledige dag les in de klas. Door afwisseling gaat de dag snel voorbij.

De lessen Nederlands, Wiskunde (getallen) en W.O.-thema's worden door mij gegeven. Op het einde van het tweede leerjaar kunnen we tellen tot 100 en kennen we al de tafels. Dit wordt hard oefenen!!!

Van vrijdag maken we een leuke afsluitdag met juf Laura. Dan hebben we een dictee, doen we aan meten en krijgen we verkeersles. Vrijdag hebben we ook godsdienst of zedenleer. Uiteraard mag het knutselen niet ontbreken.

We maken ook kleine uitstapjes om alles eerst zelf te verkennen en te begrijpen. Zo gaan we naar de brandweer en laten we iemand van het Rode Kruis komen voor onze EHBO-les. Ook een uitstap naar het bos in de herfst en de lente mag niet ontbreken op de planning. Twee jaarlijkse activiteiten zijn de boerderijklassen, een bezoek aan het Felix Deboeck-museum en een schoolreis.

Het harde werken wordt afgewisseld met plezier en voorlezen uit het Konijntjesboek!

Tot snel!

juf Elke