Blog

Welkom op de Springveer Blog

Op onze schoolblog kun je schoolberichten lezen.

"Speelplaatsnieuws en PoëzieParKoerwinnares uit onze school"

07/05/2021

Aangezien we graag onze speelplaatsen nieuw leven inblazen, gingen onze Springveren uit de lagere school aan de slag met de bevraging van de Speelplaatswerkgroep. Ze bestudeerden de resultaten en stelden een plan op. We hopen in september heel wat meer speel- en rustmogelijkheden kunnen en mogen creëren op onze 2 speelplaatsen. Vandaag kregen we bezoek van de bibbeheerder Joken en onze schepen van Cultuur Elsie. Zij kwamen Maud feliciteren want haar gedicht werd verkozen tot mooiste van onze school. Zij kreeg een leuk boekenpakket! Aan alle kinderverzorgsters, verpleegsters, moeders, juffen, secretaresses, toezichtsters, vrijwilligers, opvoeders: fijne moederdag op zondag!!!

"Start van het derde trimester"

23/04/2021

Na een paaspauze voor onze lagereschoolleerlingen en 2 weken paasvakantie zijn we blij herstart. In het derde trimester hopen we al wat meer te kunnen doen, in klasbubbel. De leerlingen uit L5 en L6 zijn onder leiding van de musicaljuffen Nancy en Ingrid alvast enthousiast begonnen aan de voorbereidingen van de musical "Check dit dan". De 5 instappers zijn vlot begonnen aan hun Springveercarrière! Opnieuw mochten we rekenen op de hulp van onze grotere Springveren om hen bij regen naar de binnenhal te begeleiden.

"Uitstap, uitdagingen, carnaval en zo"

21/03/2021

Afgelopen week zaten we niet stil. De lagereschoolklassen mochten via een leuk spel hun droomspeelplaats inrichten. Terwijl we in L2 en L5 met Leesmakkers werkten, gingen L3 en L4 op uitstap naar de Herisemmolen. We leerden er wat meer over de geschiedenis van de papiermolen. Zo schepten we papier! Aan het einde van de week bezorgde ter ere van CARNAVAL (19 maart) telkens een klas een uitdaging aan een andere klas. Er werd gedanst op carnavalsmuziek, gehaakt aan het langste touw, een prachtig sjaaltje gepunnikt. Op de kleuterspeelplaats konden we genieten van een voorstelling rond afval. We kregen ook in onze klas ieder ons eigen frietzakje. Wat was dat smullen! Dank u aan de ouderraad voor het financieel steuntje! Morgen is het geen school, dan rusten we uit.

12 maart 2021

12/03/2021

De tijd stond niet stil in GBS De Springveer! Afgelopen week onthulden de regisseurs-juffen van L5 en L6 het thema van onze schoolmusical... Binnenkort hierover meer! De leerlingen van het zesde leerjaar behaalden een mooie plek in de Whizzkidsfinale. In de lagere school gaan onze leerlingen aan de slag met een luchtfoto van de speelplaats. Met munten kunnen ze een groene speelplek creëren. Met al deze ideeën zullen we er iets moois van kunnen maken! Maart is de jeugdboekenmaand en dat zullen alle Springveren geweten hebben: een filmpje, een quiz, de trolleys, een beeldverhaal: van taal houden we allemaal! In het eerste leerjaar staat een feestje op het programma want alle letters zijn gekend! En een dagje in je pyjama of met een slaapattribuut naar school? Ja, hoor, onze school steunt Bednet. Ieder kind heeft recht op grootse Dromen! Volg zeker alle klasblogs. Binnenkort staan deze ook op onze schoolwebsite.

Laatste week van februari 2021

26/02/2021

Wat vliegt de tijd! Ondertussen hebben we heel wat avonturen beleefd! Zo zijn 11 broers en zussen ingeschreven voor de onthaalklas van volgend schooljaar. Het eerste leerjaar leerde al tot 10 rekenen en het getalbeeld 10 kennen. In de kleuterschool werd het oude speeltuig weggehaald. We maken ons klaar voor een nieuw ingerichte speelplek voor onze jongste Springveertjes. Het vijfde en zesde leerjaar heeft deelgenomen aan Whizzkids. Het vijfde behaalde een verdienstelijke plaats, het zesde mag volgende vrijdag de finale spelen. De Springveren uit de hoogste klas hadden een fijn weerzien met oud-Springveren uit het secundair onderwijs. Ze antwoordden op vele van ozne vragen. Tijdens de lessen LBV werkten de leermeesters rond allerlei projecten als leren over vluchtelingen, ouderen en zoveel meer. Ze gingen naar het woonzorgcentrum uit de buurt en videochatten met een inspirerende bewoner. Tevens schreven ze een brief aan de kinderrechtencommissaris. Meer info? Zie onze Pukkel!

Dikke Truienjaar in GBS De Springveer

09/02/2021

Normaal was het 9 februari Dikke Truiendag, dit jaar hebben we samen met de organisatie en met de andere deelnemende "Bende van Beersel"-scholen beslist om er een jaar van te maken. We zullen ons het hele jaar inzetten voor milieuzorg op en buiten school. De vijfdejaars gingen in kleine groepjes langs bij de verschillende klassen om hierover meer te vertellen. Dat hebben ze heel goed gedaan!

Eerste week van februari 2021

07/02/2021

Deze week gebeurde er weer heel wat op GBS De Springveer! Zo deden juf Steffi en haar kapoenen van het eerste leerjaar aan bloemschikken, werkten juf Nancy, juf Laura en de vijfdeklassers als bendeleden van de Bende van Beersel aan enkele energievraagstukken, knutselden juf Elsie en onze tweedekleuterklassers een oma- en opa-attentie in elkaar, konden meester Dieter en onze leerlingen van L3 hun witloofoogst bewonderen en er een heerlijke soep van maken, kwamen opnieuw twee klassen 's middags naar de Leesplek onder leiding van juf Kristien, zongen juf Ingrid en onze laatstejaars een klaslied uit volle borst... Vanaf morgen start de Grootouderweek. We willen jullie, grootouders, vanop afstand laten weten en voelen dat we jullie missen!

Poëzieweek in GBS De Springveer

29/01/2021

Ondertussen zijn we al aan het einde van de eerste maand van 2021! Iedere dag konden jullie een nieuw gedicht van een Springveer ontdekken. 6 gedichten van onze leerlingen zijn onderdeel van het grote PoëzieParKoer dat sinds Gedichtendag (28 januari) te volgen is langs mooie plekjes in onze prachtige gemeente. Onze zesdejaars kregen van hun juf uitleg over het secundair onderwijs en zullen binnenkort hun vragen kunnen stellen aan oud-Springveren tijdens de online vragenrondes die het secundair onderwijs organiseert. In de Leesplek bevroegen we onze leerlingen om onze leeswerking te evalueren en bij te sturen. In de kleuterklassen hadden we het de laatste weken over de winter en ziek zijn. We wensen iedereen een goeie gezondheid om nog 2 weekjes enthousiast te kunnen werken want nadien is het krokusvakantie!

Eerste schoolweken van 2021

15/01/2021

SPRINGVEERNieuwjaarsgedicht: 2021 Springveer

Ik springveer, jij springveert, wij springveren in 2021, een gezond nieuw jaar,

maken we 1, 2, 3, ontelbare keren wel 2021 of vele mooie Dromen Waar...

De speelplekken op de speelplaatsen groeien, vele bloemen en jullie ideeën zullen bloeien,

tablets krijgen we bij, het park breidt uit en binnenkort zingen we in koor heel luid:

Onze school wordt meer en meer een plek waar iedereen zich thuis voelt, 'n leerstek

waar we jullie nog beter leren kennen waar we jullie al eens zullen verwennen

waar jullie telkens leren houden van leren groeien, vallen, opstaan en jullie weren!

We zetten ons in 2021 verder volop voor jullie in zodat jullie naar school komen met nog veel meer zin!

Laatste schoolweek van 2020

18/12/2020

Wat een weekje! Deze week schreven we in sommige klassen gedichten voor de Poëziewedstrijd van de bib, dit naar aanleiding van ons Poëzieparcours dat we inlopen op donderdag 28 januari 2021! We stemden deze week voor de 3 nieuwe kindergemeenteraadsleden: Kato, Lana en Fabio! Norah zal onze binnenschoolse ambassadeur zijn. Zag je de knappe kerstbomen al buiten ons schooldomein? Die zijn van de hand van onze handige Springveren uit L3! De Springveertjes van K2 maakten met hun juf een dankjewelzakje met verrassing voor alle mensen die zich de afgelopen weken en maanden enorm hebben ingezet voor hun medemens. Vandaag vierden we onze jarigen van december. Het hele Springveerteam wenst jullie allemaal een deugddoende vakantie, fijne feestdagen en een veer-lichtend 2021! Tot 4 januari 2021!

Creatieve Springveren!

10/12/2020

Deze week zagen we ontzettend veel creativiteit bij onze Springveren, groot en klein! Samen met hun juf Rosalie maakte K3 een knap videoverhaal a.d.h.v. eigen tekeningen. De scenario's bedachten ze zelf. In L1 zijn ze al een paar lessen aan het timmeren. Resultaat: een knappe knikkerbaan en heel veel blije gezichtjes! Ja, nu kunnen wij ook al timmeren! Meester Dieter ging met L3 aan de slag op de speelplaats. Daar bouwden ze m.b.v. houten planken een kerstboom en voetbalgoalen! In L5 daagde juf Nancy haar klas uit om het klaslokaal te versieren. De Springveren leerden elkaar allerlei manieren aan om kunstwerken te ontwerpen. Onze school bruist!

Tweede post

8/12/2020

Afgelopen vrijdag dansten alle Springveren op de tonen van "Porselein". 's Morgens konden we via praatbox op ons klasledbord een gesprekje hebben met Sinterklaas. Nadien maakten we ons klaar voor Rode Neuzendag. Dank jullie wel aan alle Springveren voor hun grote inzet en voor de massale verkoop van Tekenfundartikelen!! Meer dan 500 artikelen werden verkocht: BRAVO!!

Eerste post

1/12/2020

Welkom op de vernieuwde website van GBS De Springveer Alsemberg. Op deze blog kom je alle nieuwtjes en updates te weten. Kom regelmatig maar eens kijken!