Leesplek

Welkom in de leesplek

Ik ben Juf Els en samen met alle kinderen uit de Springveer ga ik af en toe op ontdekking in de leesplek. De leesplek bevindt zich op de tweede verdieping van onze nieuwe school. Juf Kristien maakt ook deel uit van ons leesteam. Zij begeleidt tijdens de wintermaanden telkens van kwart voor tot kwart over een de leesfans uit telkens een andere klas naar de Leesplek.

Op allerlei leuke manieren maken wij kennis met de boeken in de leesplek. We merken dat er veel soorten boeken bestaan, zoals informatieve boeken, prentenboeken, kookboeken, knutselboeken, zoekboeken, digitale boeken, leesboeken,... We leren ook hoe we boeken kunnen selecteren.

Soms werk ik ook klasoverschrijdend. Dan vertellen de oudere kinderen een verhaal aan de kleuters, of spelen ze een prentenboek na met materiaal (verteltafel).

Ook tijdens de voorleesweek (een weekje in de maand november) organiseren juf Kristien en ik allerlei activiteiten rond prentenboeken. Dan gaat er een juf/meester een verhaal vertellen in de klas van jullie kind. En worden er allerlei activiteiten gedaan rond dat prentenboek.

Ook bij regenweer kunnen de kinderen om de beurt naar de leesplek komen om rustig te genieten van een boekje.

Natuurlijk proberen we variatie te brengen in het aanbod door zelf ook naar de bibliotheek te gaan. De kinderen mogen dan ook doorgeven welke thema's hun interesseren.

Het belangrijkste is dat kinderen plezier beleven aan het kijken en lezen in boeken en dat hun leefwereld zo wat ruimer wordt.

Hebben jullie thuis prentenboeken, strips die jullie niet meer nodig hebben? Breng ze dan gerust mee naar school, wij vinden er wel een plekje voor in de leesplek.