Blog

Welkom op de Springveer Blog

Op onze schoolblog kun je schoolberichten lezen.

Eerste schoolweken van 2021

15/01/2021

SPRINGVEERNieuwjaarsgedicht: 2021 Springveer

Ik springveer, jij springveert, wij springveren in 2021, een gezond nieuw jaar,

maken we 1, 2, 3, ontelbare keren wel 2021 of vele mooie Dromen Waar...

De speelplekken op de speelplaatsen groeien, vele bloemen en jullie ideeën zullen bloeien,

tablets krijgen we bij, het park breidt uit en binnenkort zingen we in koor heel luid:

Onze school wordt meer en meer een plek waar iedereen zich thuis voelt, 'n leerstek

waar we jullie nog beter leren kennen waar we jullie al eens zullen verwennen

waar jullie telkens leren houden van leren groeien, vallen, opstaan en jullie weren!

We zetten ons in 2021 verder volop voor jullie in zodat jullie naar school komen met nog veel meer zin!

Laatste schoolweek van 2020

18/12/2020

Wat een weekje! Deze week schreven we in sommige klassen gedichten voor de Poëziewedstrijd van de bib, dit naar aanleiding van ons Poëzieparcours dat we inlopen op donderdag 28 januari 2021! We stemden deze week voor de 3 nieuwe kindergemeenteraadsleden: Kato, Lana en Fabio! Norah zal onze binnenschoolse ambassadeur zijn. Zag je de knappe kerstbomen al buiten ons schooldomein? Die zijn van de hand van onze handige Springveren uit L3! De Springveertjes van K2 maakten met hun juf een dankjewelzakje met verrassing voor alle mensen die zich de afgelopen weken en maanden enorm hebben ingezet voor hun medemens. Vandaag vierden we onze jarigen van december. Het hele Springveerteam wenst jullie allemaal een deugddoende vakantie, fijne feestdagen en een veer-lichtend 2021! Tot 4 januari 2021!

Creatieve Springveren!

10/12/2020

Deze week zagen we ontzettend veel creativiteit bij onze Springveren, groot en klein! Samen met hun juf Rosalie maakte K3 een knap videoverhaal a.d.h.v. eigen tekeningen. De scenario's bedachten ze zelf. In L1 zijn ze al een paar lessen aan het timmeren. Resultaat: een knappe knikkerbaan en heel veel blije gezichtjes! Ja, nu kunnen wij ook al timmeren! Meester Dieter ging met L3 aan de slag op de speelplaats. Daar bouwden ze m.b.v. houten planken een kerstboom en voetbalgoalen! In L5 daagde juf Nancy haar klas uit om het klaslokaal te versieren. De Springveren leerden elkaar allerlei manieren aan om kunstwerken te ontwerpen. Onze school bruist!

Tweede post

8/12/2020

Afgelopen vrijdag dansten alle Springveren op de tonen van "Porselein". 's Morgens konden we via praatbox op ons klasledbord een gesprekje hebben met Sinterklaas. Nadien maakten we ons klaar voor Rode Neuzendag. Dank jullie wel aan alle Springveren voor hun grote inzet en voor de massale verkoop van Tekenfundartikelen!! Meer dan 500 artikelen werden verkocht: BRAVO!!

Eerste post

1/12/2020

Welkom op de vernieuwde website van GBS De Springveer Alsemberg. Op deze blog kom je alle nieuwtjes en updates te weten. Kom regelmatig maar eens kijken!